06 اردیبهشت 1395 - 9:33
شناسه خبر: 4253
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
خزر گذرگاه سبز صادرات ایران و روسیه می شود
دریای خزر به عنوان گذرگاه سبز حمل و نقل محصولات كشاورزی، غذایی و اجناس ایران و روسیه از مسیر بنادر ایرانی تا جمهوری داغستان روسیه بویژه بندر مخاچ قلعه تبدیل خواهد شد.
بنا به گزارش دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری داغستان، لِوین افزوده است: ما كارهای زیادی انجام می دهیم تا گوشت تولید شده در روسیه از جمله داغستان هر چه بیشتر در ایران بازار داشته باشد و اطمینان داریم «گذرگاه سبز» دوجانبه برای اقتصاد روسیه، داغستان و ایران سودآور خواهد بود».
اواخر فوریه سال جاری مذاكراتی بین روسیه و ایران انجام شد كه مطابق با نتایج آن جمهوری داغستان می تواند كریدور اصلی حمل و نقل بین دو كشور شود و این گذرگاه برای حمل و نقل محصولات كشاورزی و اجناس عمدتا از راه دریایی- بنادر روسیه در دریای خزر- در نظر گرفته خواهد شد.
به گفته معاون وزیر كشاورزی روسیه، بندر تجاری مخاچ قلعه داغستان باید «نقطه اتكا و دروازه های ورودی» محصولات كشاورزی ایران به خاك روسیه و نقطه صادرات تولیدات روسی به ایران باشد.
سرگی لیسوفسكی معاون اول رئیس كمیته شورای فدراسیون در امور سیاست كشاورزی، محصولات غذایی و مدیریت محیط زیست نیز در این باره اعلام كرده است: به هر شكل ممكن و در سطح قانونی از این پروژه حمایت خواهیم كرد. هم اكنون اهمیت مخاچ قلعه به عنوان گذرگاه حمل و نقل اجناس و كالا از ایران و همچنین هند مورد ارزیابی عالی قرار نگرفته است.
معاون وزیر كشاورزی روسیه هم تاكید كرده است: گردش كالا بین دو كشور افزایش خواهد یافت و بنادر به صورت متقابل می توانند به طراحی سامانه حمل و نقل در این زمینه بپردازند و بندر مخاچ قلعه برای این كار پیشنهاد می شود. همكاری ها با بنادر ایران باید فشرده تر و خط تندرو كشتیرانی بین داغستان و ایران برقرار شود.
وی گفت: امكانات بندر مخاچ قلعه بی نظیر است و كارها باید در كوتاه ترین زمان انجام شود. هم اكنون حجم صادرات غله روسیه دو میلیون و 300 هزار تن در سال می باشد كه سهم داغستان كمتر از 15 درصد است. ایران خریدار اصلی غله روسی است و سپس قصد داریم صادرات گوشت برای بازار ایران را سازماندهی كنیم.
مطابق اطلاعات وزارت صنایع و تجارت داغستان، ایران شریك تجاری اصلی این جمهوری است. گردش كالا از ژانویه تا نوامبر سال 2015 میلادی 72 میلیون و 700 هزار دلار بودكه 63 میلیون و 750 هزار دلار آن واردات است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك، ایران و روسیه در دوره جدید توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی در نظر دارند، ارزش مبادلات در این بخش را از سالانه حدود دو میلیارد دلار كنونی در آینده ای نزدیك به حدود 10 میلیارد دلار در هر سال برسانند.